Blog

Waarom kiezen uitgevers voor Phototank?

IntoBusiness is een franchiseonderneming die negen lokale zakelijke bladen onder zich heeft. Deze negen lokale bladen zijn eigen uitgevers en IntoBusiness fungeert als overkoepelend orgaan. IntoBusiness werkt al jaren met Phototank. Ben je benieuwd waarom? Lees dan dit interview met Linda Persoon, officemanager bij IntoBusiness.

Makkelijk met veel gebruikers werken

IntoBusiness werkt al jaren met Phototank. En ze zijn niet de enige. De negen lokale bladen hebben ook allemaal toegang tot Phototank. Linda: “Ik beheer ons stukje Phototank. Het werkt ideaal. Het toevoegen en autoriseren van mensen gaat allemaal heel makkelijk.” Naast de uitgevers werkt ook het door IntoBusiness ingeschakelde vormgevingsbureau met Phototank. Bovendien hebben een hoop fotografen toegang tot de Phototank. Ze up- en downloaden veel foto’s.

“Alle titels en foto’s zijn netjes op categorie te sorteren. Je kunt alles makkelijk terugzoeken. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken.”

IntoBusiness is bij Phototank terecht gekomen, omdat Michel (een van de oprichters van Phototank) voor hen fotografeerd. Hij deed dit voor verschillende magazines. Toen hij met Phototank begon, deelde hij zijn plannen met IntoBusiness. “We waren van het ontstaan op de hoogte en kregen te horen wat je er allemaal mee kon doen. Het leek ons heel erg handig.”

De grootste voordelen van Phototank volgens Linda?

  • Enorm groot opslagmiddel
  • Makkelijk foto’s bewaren
  • Direct versturen van foto’s uit de tank, of eerst downloaden
  • We werken met 9 titels van magazines
  • Het aanmaken van aparte mappen en submappen.
  • Compleet archief
  • Makkelijk zoeken
  • Overzichtelijk, alles in 1 oogopslag bij elkaar

Er zijn zelfs een hoop opties waar Linda geen gebruik van maakt, zoals delen op Facebook. “Maar het is handig dat al die opties er zijn. Als we het willen kunnen we er gebruik van maken.” Daarnaast wijst Linda erop dat er geregeld nieuwe functies bij komen.

Al met al is ze heel erg tevreden over Phototank. “Mocht er iets zijn, dan is een e-mail of telefoontje genoeg.”