Blog

Waarom een aannemersbedrijf gebruik maakt van Phototank

Ben je benieuwd waarom een innovatief aannemersbedrijf gebruik maakt van Phototank? Lees dan dit interview met Björn Bouwmeester. Hij werkt bij Heembouw, een aannemersbedrijf dat kantoren en woningen en bedrijfsruimten realiseert.  

Wat doet heembouw?

Heembouw is een innovatief aannemersbedrijf. Ze zijn een ontwikkelende bouwer en hebben een eigen architectenbureau. Björn: “We proberen weg te blijven van de traditionele aanbestedingen.” Het is voor Heembouw belangrijk om klanten echt meerwaarde te bieden. Dat doen ze onder andere door klanten van A tot Z te begeleiden met de nieuwbouw of renovatie van bedrijfsruimtes, kantoren en woningen.

Samenwerking met Phototank

Heembouw werkt dagelijks met foto’s van projecten. Nieuwe foto’s komen twee a drie keer per week binnen. “We waren steeds meer tijd kwijt aan het zoeken van foto’s. Dat zoeken werd een frustratie.”

Heembouw ging daarom op zoek naar beeldbank software. Op het internet kwamen ze Phototank tegen. Het makkelijk vinden van foto’s is voor Heembouw een groot voordeel.

“Het zoeken van foto’s gaat nu veel makkelijker. We hebben nu een centrale plek waar alle foto’s staan en waar je makkelijk in kunt zoeken. Je ziet previews van foto’s waardoor je de foto’s kunt scannen en zo de juiste eruit kunt halen.”

Heembouw werkt met één fotograaf die bijna alle foto’s maakt. “Ze deelt haar foto’s rechtstreeks in de tank. Dat is een groot voordeel voor de workflow, we hoeven de foto’s niet te downloaden.”

Tijdsbesparing is een groot voordeel

Voor Heembouw is daarom vooral de tijdsbesparing een groot voordeel. De fotografe plaatst de foto’s direct in de tank en de mensen van Heembouw kunnen daar gemakkelijk bij. Foto’s naar elkaar sturen is verleden tijd.

Een ander voordeel voor Heembouw is het gemakkelijk plaatsen van foto’s in de tank. Het kiezen voor verschillende formaten is ook erg handig. “Je plaatst een originele foto in de tank en als je een foto downloadt kun je kiezen voor een verkleind formaat, bijvoorbeeld een foto die geoptimaliseerd is voor het web.”

Op dit moment is Heembouw bezig met het implementeren van Single Sign On (SSO). Medewerkers kunnen dan direct via de Windows-login in de Phototank. “We zijn aan het kijken om de koppeling te maken. Dat maakt het zoeken nog makkelijker.”

Heel tevreden met Phototank

Björn is erg tevreden over Phototank. “Je merkt dat overal goed over nagedacht is. En ze zijn continu bezig met het doorontwikkelen van de software. Dat spreekt erg aan.”

Het contact met Phototank is goed. “We hebben er weinig omkijken naar. Ik zou het zeker aanbevelen.”