Blog

Ook het Steigenberger Hotel werkt met Phototank. Lees hier waarom.

Ben je benieuwd wat Phototank voor een luxe hotelketen betekent? In dit interview met Nienke van Arkel, Director Sales & Marketing van het Steigenberger Hotel in Nederland leer je er alles over. Steigenberger heeft twee hotels in Amsterdam, het Steigenberger Airport Hotel en een hotel naast de Ziggo Dome en de Amsterdam ArenA.

Steigenberger Hotel Nederland

Het Steigenberger Airport Hotel is een groot zakenhotel met 440 kamers. Het hotel naast de Ziggo Dome is een lifestyle concept. Dit is een leisure hotel dat voor privédoeleinden wordt gebruikt en dus geen standaard zakenhotel. Het Steigenberger Airport Hotel is meer traditioneel. Voor beide hotels wordt Phototank gebruikt.

Waarom Steigenberger voor Phototank kiest

Nienke kent Michel van Phototank al tien jaar. Ze heeft goede ervaringen met hem als fotograaf. Voor haar is de persoonlijke band heel belangrijk. Maar dat is niet alles. Nienke vindt Phototank beter dan andere applicaties, omdat ze qua service verder gaan. Over andere aanbieders zegt ze het volgende: “Je kunt een online tool installeren en succes ermee. Maar wij hebben specifieke wensen en verschillende gebruikers. Michel komt bij ons mensen trainen. Ik zie dat als een stukje nazorg.”

Nienke vindt Phototank daarnaast flexibel en snel. Hotelopdrachten komen snel binnen en moeten dan direct worden geregeld.

Hoe gebruikt Steigenberger Phototank?

Phototank wordt gebruikt als opslag voor foto’s en om bestanden te delen met relatiegroepen, zowel intern als extern. In de hotellerie zijn er heel veel fotomomenten. Denk aan foto’s van hotelkamers en andere ruimtes, evenementen, maar bijvoorbeeld ook foto’s van eten voor de restaurants in de hotels. Daarnaast worden foto’s van medewerkers gebruikt, portretten en foto’s voor persberichten, bijvoorbeeld als er een nieuwe directeur aantreedt.

Nienke vindt het erg handig dat je foto’s met bepaalde doelgroepen kunt delen en zelf kunt bepalen wie welke foto’s ziet. “We werken nu vier jaar met Phototank. Daarvoor sloegen we alles op schijven op. Hierdoor was alles moeilijk vindbaar. Bovendien sloegen verschillende afdelingen alles zelf op, waardoor er geen overzicht was.”

Nienke ziet de overzichtelijkheid en het gemakkelijke beheer als de grootste voordelen van Phototank. Andere voordelen zijn het makkelijk aanmaken van nieuwe groepen, de vindbaarheid van foto’s, het geven van toegang aan bepaalde personen en het feit dat er één centraal opslagpunt is.

Ben je benieuwd of Phototank iets voor jou kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.